Sposób przygotowania:
Pierogi z sałatka grzybową
Mąkę przesiać, dodać 1/2 łyżeczki soli, jajo, olej i stopniowo dolewając wodę wyrabiać ciasto aż będzie elastyczne i nie będzie kleiło sie do rąk.
Sałatkę z grzybów odrobine zmiksowac blenderem, dodać tartą bułkę i dokładnie wymieszać.
Ciasto podzielić na porcje, cienko rozwałkować i wykrawać pierogi. Każdy nadziać, dokładnie skleić. W szerokim garnku zagotować posoloną wodę. Wrzucać partiami pierogi i gotować 3-5 minut od chwili wypłynięcia (w zależności od wielkości).
Podawać okraszone smażona cebulką.
Sałatkę z grzybów odrobine zmiksowac blenderem, dodać tartą bułkę i dokładnie wymieszać.
Ciasto podzielić na porcje, cienko rozwałkować i wykrawać pierogi. Każdy nadziać, dokładnie skleić. W szerokim garnku zagotować posoloną wodę. Wrzucać partiami pierogi i gotować 3-5 minut od chwili wypłynięcia (w zależności od wielkości).
Podawać okraszone smażona cebulką.