Sposób przygotowania:
Pierogi z serem
Ciasto: do miski wsypujemy mąkę, dodajemy gorącą wodę, łyżkę oleju, szczyptę soli, a na końcu 2 żółtka. Ugniatamy ciasto.
Farsz: do miseczki wkładamy twaróg, rozdrabniamy go widelcem, następnie dodajemy żółtka, cukier waniliowy oraz cukier biały. Wszystko dokładnie mieszamy, aby cukier dobrze rozdrobnić.
Farsz idealnie komponuje się z pierogami, jak również z naleśnikami.
Pierogi polewam tłuszczem (roztopionym masełkiem).
Farsz: do miseczki wkładamy twaróg, rozdrabniamy go widelcem, następnie dodajemy żółtka, cukier waniliowy oraz cukier biały. Wszystko dokładnie mieszamy, aby cukier dobrze rozdrobnić.
Farsz idealnie komponuje się z pierogami, jak również z naleśnikami.
Pierogi polewam tłuszczem (roztopionym masełkiem).