Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pierogi z serem i kaszą gryczaną

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

apetyczne i lekkie pierożki :)

Pierogi z serem i kaszą gryczaną Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierogi z serem i kaszą gryczaną

 

 

  • Farsz:
  • 50 gram kaszy gryczanej
  • 100 gram twarogu półtłustego
  • 2 cebule
  • olej do smażenia
  • białko
  • przyprawy

Sposób przygotowania:

Pierogi z serem i kaszą gryczaną
Mąkę, sól, żółtko oraz odpowiednią ilość wody (ile potrzebuje ciasto) zagniatamy. Ciasto cienko wałkujemy i wykrawamy szerokie krążki. Kaszę gryczaną gotujemy do miękkości.Twaróg rozcieramy dokładnie widelcem, po czym dodajemy odcedzoną kaszę gryczaną oraz cebulkę, którą wcześniej kroimy w kostkę i smażymy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy przyprawy i białko - mieszamy. Na każdym z krązków układamy farsz i lepimy pierogi, gotujemy je do miękkości w osolonej wodzie. Podałam je polane usmażoną cebulką.
Pierogi z serem i kaszą gryczaną
, dodajemy przyprawy i białko - mieszamy
Pierogi z serem i kaszą gryczaną
Na każdym z krązków układamy farsz i lepimy pierogi .