ania666

ania666

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 191]

Pierogi z suszonymi pomidorami i fetą

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pyszny pierogi w stylu śródziemnomorskim

Pierogi z suszonymi pomidorami i fetą

Składniki:

Pierogi z suszonymi pomidorami i fetą

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z suszonymi pomidorami i fetą
Ciasto na pierogi: do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajko i dolewamy ciepłej wody. Dodajemy soli, pieprzu i wyrabiamy ciasto. Kiedy już wyrobimy ciasto, rozwałkowujemy na cienki placek i szklanką wycinamy kółka. Pomidory kroimy drobniutko, wsypujemy do miski. Fetę kruszymy w rękach i dodajemy do pomidorów, mieszamy dokładnie. Na kółku z ciasta układamy trochę farszu, zwijamy kółeczko na pół i dociskamy końcówką widelca. W dużym garze zagotowujemy wodę, solimy odrobinę i wrzucamy pierogi. Wyciągamy z wody kiedy wypłyną na wierzch.