laura100

laura100

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 287]

Pierogi z szpnakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pieczone pierogi tanie i szybkie

Pierogi z szpnakiem

Składniki:

Pierogi z szpnakiem

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z szpnakiem
Mąkę mieszamy z roztopionym masłem dodajemy szczyptę soli. Pomału wlewamy wodę i wyrabiamy elastyczne ciasto które wkładamy na 30 minut do lodówki.
Szpinak rozmrażamy i dodajemy do niego zeszkloną cebulkę. Czosnek rozdrabniamy,ser feta kroimy w kostkę i dodajemy do szpinaku.Wszystko mieszamy i przyprawiamy Rozgrzewamy piekarnik .ciasto rozwałkujemy i kriomy na kwadraty.Na kwadrat nakładamy po łyżce farszu i składamy. Koperty układamy na blaszce wyłożonej papierem i pieczemy 25 minut.