Sposób przygotowania:
Pierogi z szpnakiem
Mąkę mieszamy z roztopionym masłem dodajemy szczyptę soli. Pomału wlewamy wodę i wyrabiamy elastyczne ciasto które wkładamy na 30 minut do lodówki.
Szpinak rozmrażamy i dodajemy do niego zeszkloną cebulkę. Czosnek rozdrabniamy,ser feta kroimy w kostkę i dodajemy do szpinaku.Wszystko mieszamy i przyprawiamy Rozgrzewamy piekarnik .ciasto rozwałkujemy i kriomy na kwadraty.Na kwadrat nakładamy po łyżce farszu i składamy. Koperty układamy na blaszce wyłożonej papierem i pieczemy 25 minut.
Szpinak rozmrażamy i dodajemy do niego zeszkloną cebulkę. Czosnek rozdrabniamy,ser feta kroimy w kostkę i dodajemy do szpinaku.Wszystko mieszamy i przyprawiamy Rozgrzewamy piekarnik .ciasto rozwałkujemy i kriomy na kwadraty.Na kwadrat nakładamy po łyżce farszu i składamy. Koperty układamy na blaszce wyłożonej papierem i pieczemy 25 minut.