Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Pierogi z truskawkami i serem twarogowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pierogi z truskawkami i serem zawsze szybko znikają ze stołu.

Pierogi z truskawkami i serem twarogowym

Składniki:

Pierogi z truskawkami i serem twarogowym

 

 

 

Sposób przygotowania:

Pierogi z truskawkami i serem twarogowym
Ser twarogowy utrzeć w misce, dodać 1,5 łyżki cukru pudru, 1 łyżeczkę cukru waniliowego, budyń, oczyszczone i zmiażdżone widelcem truskawki, wymieszać. Do mąki dodać jajko, oliwę, ciepłą wodę z mlekiem i szczyptę soli, zagnieść ciasto. ( wszystkie składniki można włożyć do malaksera i włączyć na wysokie obroty, po 2 minutach mamy gotowe ciasto) Rozwałkować, wycinać krążki, nakładać farsz i zlepić brzegi. Wkładać do gotującej się wody i gotować około 5 minut. Wyłożyć na talerze, podawać ze śmietaną wymieszaną z cukrem pudrem i cukrem waniliowym.