Sposób przygotowania:
Pierogi ze szpinakiem
Farsz: Przeciśnięty czosnek podsmażyć na oliwie aż poczujemy zapach, dodać szpinak i wlać 1/4 szkl wody i dusimy aż woda odparuje. Doprawiamy gałką, solą i pieprzem do smaku, studzimy. Ser rozdrabniamy widelcem i mieszamy ze szpinakiem ewentualnie doprawiamy do smaku.
Ciasto: Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować i pokroić na kwadraty lub wyciąć kółka. Na każdą część ciasta nałożyć łyżeczkę farszu i zlepić. Gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju ok 5 minut od wypłynięcia.
Omaścić zeszkloną cebulką na maśle.
Ciasto: Wszystkie składniki wymieszać i zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować i pokroić na kwadraty lub wyciąć kółka. Na każdą część ciasta nałożyć łyżeczkę farszu i zlepić. Gotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju ok 5 minut od wypłynięcia.
Omaścić zeszkloną cebulką na maśle.