Sposób przygotowania:
Pierogi ze szpinakiem
- Do mąki wbijamy jajko. Wlewamy ok. 200 ml. wody i olej. Wyrabiamy gładkie ciasto.
- Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Cebulę solimy i podsmażamy na oleju. Dodajemy czosnek i szpinak. Chwilę odparowujemy. Doprawiamy. Studzimy. Mieszamy z fetą.
- Ciasto rozwałkowujemy, wykrawamy cząstki. Nakładamy farsz i lepimy pierogi. Gotujemy w osolonym wrzątku 3 minuty do wypłynięcia.
- Cebulę i czosnek obieramy i siekamy. Cebulę solimy i podsmażamy na oleju. Dodajemy czosnek i szpinak. Chwilę odparowujemy. Doprawiamy. Studzimy. Mieszamy z fetą.
- Ciasto rozwałkowujemy, wykrawamy cząstki. Nakładamy farsz i lepimy pierogi. Gotujemy w osolonym wrzątku 3 minuty do wypłynięcia.