Sposób przygotowania:
Pierogi ze szpinakiem 7
Mąkę należy przesiać na stolnicę. Wlać na kopczyk mąki gorącą wodę, dodać sól i wbić jajko. Przy użyciu rąk wygnieść ciasto na jednolitą masę. W przypadku klejenia się ciasta podsypać mąką. Cebulę obrać z łupiny i pokroić w drobną kosteczkę. Zeszklić na małej ilości tłuszczu. Szpinak rozmrozić i dodać do cebuli. Smażyć aż odparuje. Następnie obrać z łupiny czosnek i przecisnąć na patelnię przez praskę. Dodać twaróg, wbić jajko i dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Przy użyciu wałka wałkować ciasto i wycinać szklanką krążki. Farsz nakładać łyżką według uznania. Składać krążek na pół i skleić brzegi. Wrzucić na wrzątek i gotować 2minuty od wypłynięcia.