Sposób przygotowania:
pierożki jogurtowe mięsne
z podanych składników wyrobić ciasto, wstawić na pół godziny do lodówki
Na oliwie przesmażyć marchew, dodać cebulę, zeszklić, dodać czosnek, mięso i resztę składników. Poddusić na wolnym ogniu do zgęstnienia i zbrązowienia składników. Dodać posiekana miętę.
Ciasto rozwałkować, wykroić kółka, nałożyć nadzienie i zlepić pierożki, najlepiej nieduże.
Ugotować we wrzącej, osolonej wodzie do 2 min po wypłynięciu.
Podawać polane gęstym jogurtem i posypane świeżym tymiankiem i miętą.
Na oliwie przesmażyć marchew, dodać cebulę, zeszklić, dodać czosnek, mięso i resztę składników. Poddusić na wolnym ogniu do zgęstnienia i zbrązowienia składników. Dodać posiekana miętę.
Ciasto rozwałkować, wykroić kółka, nałożyć nadzienie i zlepić pierożki, najlepiej nieduże.
Ugotować we wrzącej, osolonej wodzie do 2 min po wypłynięciu.
Podawać polane gęstym jogurtem i posypane świeżym tymiankiem i miętą.