jurata

jurata

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 181]

Pierożki Kamila

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Smaczna przekąska, zamiast tradycyjnej kanapki

Pierożki Kamila

Składniki:

Pierożki Kamila

 

  • Ciasto:
  • 200 g mąki
  • 50 g margaryny
  • 250 g chudego twarogu
  • Farsz:
  • 5 jajek
  • 1 mały słoiczek przecieru pomidorowego
  • 1 średnia cebula
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Pierożki Kamila
Twaróg przepuścić przez maszynkę do mięsa. Z mąki, margaryny, twarogu oraz soli do smaku zagnieść ciasto. Porcje ciasto rozwałkować na stolnicy posypanej mąką placki grubości około 3-5 mm, szklanką wykrawać kółka. Przygotować farsz. 4 jajka ugotować na twardo, ostudzić,obrać i pokroić. Do jajek dodać przecier pomidorowy. Cebulę lekko podsmażyć na oleju, dodać do farszu, wbić 1 jajko, dodać sól i pieprz do smaku, wymieszać. Farsz kłaść na każdym krążku, brzegi dokładnie zlepić. Pierożki smażyć w głębokim oleju.