Sposób przygotowania:
Pierożki warzywne
Smażymy na rozgrzanym oleju drobno pokrojoną cebulę następnie dodajemy umyte i pokrojone w kostkę pieczarki, cukinie i świeżą paprykę. Solimy i dodajemy niewiele pokruszonej , suchej papryczki. Dusimy wszystko przez chwilę aż warzywa bedę podgotowane ale nie rozleciane.
Radzę nie używać zbyt dużo oleju .....potem będzie trudno skleić pierożki.
.......................................................
Rozwałkujemy ciasto na pizze, wykrawamy niewielkie kółka , nakładamy farsz i zlepiamy. Powstaną półksiężyce. Smarujemy wierzch białkiem i posypujemy nasionami sezamu.
.........................................................
Pieczemy w dobrze rozgrzanym piekarniku (ok 200 stopni) przez 15 minut.
Radzę nie używać zbyt dużo oleju .....potem będzie trudno skleić pierożki.
.......................................................
Rozwałkujemy ciasto na pizze, wykrawamy niewielkie kółka , nakładamy farsz i zlepiamy. Powstaną półksiężyce. Smarujemy wierzch białkiem i posypujemy nasionami sezamu.
.........................................................
Pieczemy w dobrze rozgrzanym piekarniku (ok 200 stopni) przez 15 minut.
eli_555
dusia30
Natala1210
msewka
wedith1
iwi69
Sarenka
ambar.bydgoszcz.pl