Sposób przygotowania:
Pierożki z mięsem do zup
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia dodać olej, zalać wrzątkiem, początkowo wymieszać łyżką po czym zagnieść jak każde ciasto.
Przygotować nadzienie;
Pieczarki i cebulę przysmażyć na łyżce oleju. po czym zmielić je razem z mięsem. Dodać jajko, przyprawy, bułkę tartą i wymieszać ..
Ciasto cienko wałkować , wycinać średnim kieliszkiem małe krążki i lepić pierożki.. Ugotować we wrzątku i podawać do rosołu lub czerwonego barszyczyku
Przygotować nadzienie;
Pieczarki i cebulę przysmażyć na łyżce oleju. po czym zmielić je razem z mięsem. Dodać jajko, przyprawy, bułkę tartą i wymieszać ..
Ciasto cienko wałkować , wycinać średnim kieliszkiem małe krążki i lepić pierożki.. Ugotować we wrzątku i podawać do rosołu lub czerwonego barszyczyku
msewka
Śliweczka
Natala1210
Sarenka