luna19

luna19

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 572]

Pierożki z mięsem do zup

  • 4
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Pyszny dodatek do barszczyku i rosołu.

Pierożki z mięsem do zup

Składniki:

Pierożki z mięsem do zup

 

  • ciasto
  • 450 gr mąki
  • 300 ml wrzątku
  • 1 łyżka oleju
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia

 

 

Sposób przygotowania:

Pierożki z mięsem do zup
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia dodać olej, zalać wrzątkiem, początkowo wymieszać łyżką po czym zagnieść jak każde ciasto.

Przygotować nadzienie;
Pieczarki i cebulę przysmażyć na łyżce oleju. po czym zmielić je razem z mięsem. Dodać jajko, przyprawy, bułkę tartą i wymieszać ..

Ciasto cienko wałkować , wycinać średnim kieliszkiem małe krążki i lepić pierożki.. Ugotować we wrzątku i podawać do rosołu lub czerwonego barszyczyku