Kniejson

Kniejson

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 446]

Pierożki z twarogiem i szpinakiem

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 6
         
ocena: 5/5 głosów: 14

Wiosenne, pyszne pierożki z farszem z twarogu i szpinaku, są tak samczne że aż ciężko się od nich oderwać.

Pierożki z twarogiem i szpinakiem

Składniki:

Pierożki z twarogiem i szpinakiem

Ciasto

  • 300 g mąki
  • 150 ml ciepłej wody
  • siekany koperek
  • odrobina oleju
  • sól

Farsz

 

Sposób przygotowania:

Pierożki z twarogiem i szpinakiem
Z mąki, ciepłej wody, soli, oleju i koperku zagnieć ciasto pierogowe. Na patelni rozpuść masło, dodaj posiekany czosnek i szpinak,podsmażaj do momentu aż liście się zblanszują, po ostudzeniu wył wyłóż na deskę i posiekaj.

W dłoniach rozkrusz ser, dodaj szpinak i dokładnie wymieszaj, całość dopraw solą i pieprzem, na krążki wycięte z rozwałkowanego ciasta kładź porcje farszu i zlepiaj krawędzie, gotowe pierożki gotuj w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.

Tagi:

szpinak