Sposób przygotowania:
Pierożki z twarogiem i szpinakiem
Z mąki, ciepłej wody, soli, oleju i koperku zagnieć ciasto pierogowe. Na patelni rozpuść masło, dodaj posiekany czosnek i szpinak,podsmażaj do momentu aż liście się zblanszują, po ostudzeniu wył wyłóż na deskę i posiekaj.
W dłoniach rozkrusz ser, dodaj szpinak i dokładnie wymieszaj, całość dopraw solą i pieprzem, na krążki wycięte z rozwałkowanego ciasta kładź porcje farszu i zlepiaj krawędzie, gotowe pierożki gotuj w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.
W dłoniach rozkrusz ser, dodaj szpinak i dokładnie wymieszaj, całość dopraw solą i pieprzem, na krążki wycięte z rozwałkowanego ciasta kładź porcje farszu i zlepiaj krawędzie, gotowe pierożki gotuj w osolonej wodzie z dodatkiem oleju.