aginaa

aginaa

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1085]

Pierożki ze szpinakiem.

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

pyszne pierożki z farszem szpinakowym

Pierożki ze szpinakiem. Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierożki ze szpinakiem.

 

Sposób przygotowania:

Pierożki ze szpinakiem.
Na patelni rozpuszczamy masło i dusimy pod przykryciem mrożony szpinak. Następnie dodajemy 1/2 fety oraz wyciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku. Z ciasta francuskiego wycinamy szklanką kółka (parzystą liczbę). Na połowę kółek nakładamy łyżeczką farsz szpinakowym, przykrywamy drugim kółeczkiem (tym bez farszu) i widelcem zlepiamy brzegi. Pierożki smarujemy żółtkiem i posypujemy ziołami prowansalskimi. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy ok. 15-20 minut.
Pierożki ze szpinakiem.
nakładamy łyżeczką farsz szpinakowy......
Pierożki ze szpinakiem.
nakłądamy drugie kółeczko i zlepiamy brzegi
Pierożki ze szpinakiem.
smarujemy żółtkiem wszystkie pierożki....
Pierożki ze szpinakiem.
i posypujemy ziołami prowansalskimi......