Sposób przygotowania:
Pierś drobiowa w sosie śliwkowym
Piersi umyć, natrzeć solą i przyprawami,skropić oliwą z oliwek, wsadzić do rękawa foliowego,piec około 40 -45 min w 200°C. Po upieczeniu,cały sos wylać do rondelka,dodać 1 szklankę wody,zagotować. Dodać powidła śliwkowe,sól i pieprz do smaku,gotować na malutkim ogniu ,około 1 minutę,następnie zaprawić mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną zimnej wody ,chwilkę jeszcze pogotować. Podawać z kolorowym makaronem lub ryżem Smacznego i polecam.
msewka
slajder21
anullka7
Slajder:) dla mnie możesz jeść nawet na talerzu anteny satelitarnej ,jak mój talerz jest za mały:) a talerz piszemy prze RZ.
anullka7
Zapomniałam dopisać ,przestań już się powtarzać w tych komentarzach swoich, już mi raz napisałeś to samo:) zaczyna być to nudne:)
lara1908