agata17ko

agata17ko

Szef Kuchni
[Przepisów: 126]

Pierś faszerowana masą pasztetową

  • TRUDNOŚĆ: trudne
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 1

pasztetowe piersi można podawać na obiad z ryżem i z ziemniakami

Pierś faszerowana masą pasztetową

Składniki:

Pierś faszerowana masą pasztetową

 

  • 60 dag pasztetu drobiowego DROP
  • głowka czosnku
  • szczypiorek
  • pomidor
  • 4 plastry sera
  • 4 piersi z kurczaka
  • przyprawy
  • 1/4 kostki smalcu

Sposób przygotowania:

Pierś faszerowana masą pasztetową
pasztet zmieszać z drobno pokrojonym szczypiorkiem, przeciśnietą głowką czosnku oraz rozdrobnionym pomidorem. Piersi rozvciąć do połowy i nafaszerować powstałą masą. włożyć do naczynia żaroodpornego. Podlać wodą oraz dodać rozdorobniony smalec na wierzchu każdej piersi położyć plast4er pomidora oraz przykryć go plastrem z sera. Piec godzine, aż mięso będzie dobre do jedzenia! SMACZNEGO!