Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Pierś gęsia na dziko

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

drogie danie ale warte swojej ceny

Pierś gęsia na dziko

Składniki:

Pierś gęsia na dziko

 

  • 2 piersi dzikiej gęsi
  • 12 dag wędzonej słoniny
  • 6 dag smalcu
  • 2 g pieprzu
  • 2 ząbki czosnku
  • 6 dag przecieru pomidorowego
  • 0,3 l białego wina
  • 20 dag marchwi
  • 4 dag mąki
  • sól

Sposób przygotowania:

Pierś gęsia na dziko
pierś naszpikować plasterkami słoniny podrumienić na smalcu drobno posiekaną cebulę i włożyć mięso podlać winem dodać marchew pietruszkę i pieprz roztarty czosnek przecier pomidorowy sól i dusić do miękkości mięso wyjąć z wywaru ostrożnie oddzielić od kości pokroić na porcje i ułożyć w pierwotnej formie wywar zagęścić zasmażką i polać mięso