kokolata

kokolata

Szef Kuchni
[Przepisów: 57]

Pierś idnyka na parze z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Dbasz o linię to obiad właśnie dla ciebie...

Pierś idnyka na parze z warzywami

Składniki:

Pierś idnyka na parze z warzywami

 

  • 2 piersi z indyka
  • 2 plasterki żółtego sera
  • 2 kiełbaski frankfurterki
  • przyprawy
  • warzywa (ziemniaki, marchew, brokuł)

Sposób przygotowania:

Pierś idnyka na parze z warzywami
Piersi z indyka rozbijam lekko tłuczkiem, na każdą z nich wkładam po plastrze żółtego sera i 1 kiełbasce. Ciasno zwijam żeby nic nie wychodziło. Obwijam nitką lub spinam wykałaczkami. Na wierzch posypuję przyprawami(pieprz, tymianek,czosnek granulowany,papryka słodka). Wkładam na górną cześć parowaru. Na dolnej umieszczam umyte i obrane warzywa(dowolne). Gotuję na parze ok 40 minut od zagotowania wody na malutkim ogniu.