Sposób przygotowania:
Pierś indycza pieczona w musztardzie
Mięso opłukać, dokładnie osuszyć.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki marynaty wymieszać, gotową papką natrzeć mięso ze wszystkich stron.
Pierś włożyć do miski, zawinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 48 godzin. Po tym czasie przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać wodą i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec godzinę w temperaturze 180 stopni z termo obiegiem.
Po wyjęciu z piekarnika, odstawić mięso na co najmniej kilka minut, aby odpoczęło.
Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Wszystkie składniki marynaty wymieszać, gotową papką natrzeć mięso ze wszystkich stron.
Pierś włożyć do miski, zawinąć folią spożywczą i wstawić do lodówki na 48 godzin. Po tym czasie przełożyć do naczynia żaroodpornego, podlać wodą i wstawić do nagrzanego piekarnika.
Piec godzinę w temperaturze 180 stopni z termo obiegiem.
Po wyjęciu z piekarnika, odstawić mięso na co najmniej kilka minut, aby odpoczęło.
1.
2.
3.
4.
SylaUla