krysia50

krysia50

Kucharz
[Przepisów: 15]

Pierś indyka pieczona

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Smaczna pierś pieczona z indyka, mało kaloryczna .

Pierś indyka pieczona

Składniki:

Pierś indyka pieczona

 

  • 1 kg piersi z indyka
  • 2\4 szklanki miodu
  • 1 szklanka wina białego wytrawnego
  • oregano
  • sól
  • pieprz
  • 6 łyżek oliwy

Sposób przygotowania:

Pierś indyka pieczona
Wino mieszamy dokladnie z miodem . Umyta piers z indyka nacieramy sola , pieprzem i oregano. Zalewamy marynata z wina i miodu na 4 godziny do lodowki.Po 4 godzinach wlewamy do brytfanny oliwe , ukladamy piers i pieczemy w temperaturze 180 stopni . Pieczemy ok 50 minut poleweajac co pare minut pozostala marynata po macerowaniu miesa .Po upieczeniu kroimy w plastry , podajemy z ulubiona salatka lub sosem serowym.

Tagi:

indyk