malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Pierś indyka pod pierzynką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Takie przestawki mięsne są bardzo lekkie i smaczne .Świetnie prezentują się na stole. W sam raz na dwa gryzy.

Pierś indyka pod pierzynką

Składniki:

Pierś indyka pod pierzynką

 

Sposób przygotowania:

Pierś indyka pod pierzynką
gGotujemy mięso z indyka w osolonym wrzątku przez 40 minut. Po tym czasie zostawiamy w wodzie jeszcze na krótki czas aby mięso było soczyste. Potem wyjmujemy i kroimy w średniej grubości plastry. Układamy je na półmisku. Polewamy sokiem z cytryny. Wywar od mięsa przecedzamy i wbijamy jajko, wyjmujemy je po ścięciu. Do czystego już rosołu dodajemy żelatynę i mieszamy do rozpuszczenia. Jajka gotujemy na twardo i siekamy, dodajemy ogórki w kostce. Następnie dodajemy koper oraz majonez. Solimy i pieprzymy. Wykładamy na porcje mięsa plastry pomidora oraz porcje farszu. Zalewamy wszystko żelatyną. Dekorujemy cytrynami. Chłodzimy.