darek112

darek112

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 172]

Pierś indyka po włosku

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Pychotka - Pierś indyka po włosku

Pierś indyka po włosku

Składniki:

Pierś indyka po włosku

 

  • 60dag piersi indyka
  • 8 plastrów chudego wędzonego boczku
  • czerwona cebula
  • 6 pieczarek
  • kilka gałązek rozmarynu
  • Na marynatę:
  • 3 ząbki czosnku
  • 6 łyżek oliwy
  • łyżeczka skórki otartej z cytryny
  • sól i pieprz

Sposób przygotowania:

Pierś indyka po włosku
Mięso umyć,osuszyć,pokroić na 8 kotlecików.Czosnek przeciśnięty przez praskę czosnkiem wymieszać z oliwą,skórka z cytryny,szczyptą soli i pieprzu.Przygotowaną marynatą skropić mięso i odstawić pod przykryciem do lodówki na 2 godziny. Obraną cebulę i oczyszczone pieczarki pokroić w plasterki,ułożyć na kotlecikach i udekorować rozmarynem.Każdy kotlecik owinąć paskiem boczku i spiąć wykałaczką. Mięso ułożyć na tackach do grilla.Piec 30 minut.W połowie pieczenia przewrócić na drugą stronę.

Tagi:

marynaty indyk