Danuta Prorok

Danuta Prorok

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 982]

Pierś indyka z kieszonką

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Można podawać z ziemniakami lub ryżem

Pierś  indyka z kieszonką

Składniki:

Pierś indyka z kieszonką

 

  • 4 dosyć grube ( po 15 dag ) plastry z piersi indyka
  • 4 łyżki startego parmezanu,
  • po ćwierć strąka zielonej i czerwonej papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki mąki
  • 2 łyżki oliwy
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Pierś indyka z kieszonką
Plastry mięsa umyć, osuszyć, posypać solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem. W każdym plastrze ostrym nożem naciąć głęboką kieszonkę. Paprykę umyć, osuszyć i pokroić w drobną kostkę, wymieszać z parmezanem. Do każdej kieszonki delikatnie włożyć po 2 łyżeczki nadzienia i spiąć wykałaczką do mięsa. Następnie mięso lekko oprószyć mąką, posmarować oliwą i obsmażyć z obu stron na teflonowej patelni. Gdy mięso się zrumieni, zmniejszyć ogień przykryć patelnię i dusić je do miękkości.

Tagi:

indyk