Sposób przygotowania:
Pierś kaczki z dodatkami obiadowymi.
Piersi kaczki wyjąć,rozmrozić,a następnie opłukać i osuszyć.Natrzeć piersi kaczki zmiażdżonym czosnkiem,pieprzem,
solą,papryką mieloną ostrą oraz ziołami suszonymi.Wstawić na
kilka godzin do lodówki,aby mięso przeszło przyprawami.Nalać
oleju na blachę z kilka łyżek dużych,a piekarnik rozgrzać do 170-190 st.C.Mięso kaczki kłaść na blachę,wstawić do nagrzanego pie-
-karnika i piec z godzinę,sprawdzić pod koniec pieczenia,czy mięso jest miękkie,a jak nie to zostawić trochę dłużej.Po upieczeniu mięsa
wyjąć je szczypcami z blachy i przełożyć na talerze i pokroić na pla-
-stry .Podawać z ziemniakami z wody i surówką lub sałatą zieloną.
solą,papryką mieloną ostrą oraz ziołami suszonymi.Wstawić na
kilka godzin do lodówki,aby mięso przeszło przyprawami.Nalać
oleju na blachę z kilka łyżek dużych,a piekarnik rozgrzać do 170-190 st.C.Mięso kaczki kłaść na blachę,wstawić do nagrzanego pie-
-karnika i piec z godzinę,sprawdzić pod koniec pieczenia,czy mięso jest miękkie,a jak nie to zostawić trochę dłużej.Po upieczeniu mięsa
wyjąć je szczypcami z blachy i przełożyć na talerze i pokroić na pla-
-stry .Podawać z ziemniakami z wody i surówką lub sałatą zieloną.