caroline1983

caroline1983

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 322]

Książka Kucharska: 20 przepisów na opieńki

Pierś kurczaka nadziewana opieńkami

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 13

Jesienne smaki, czyli opieńki jak farsz do piersi z kurczaka.

Pierś kurczaka nadziewana opieńkami

Składniki:

Pierś kurczaka nadziewana opieńkami

 

Sposób przygotowania:

Pierś kurczaka nadziewana opieńkami
Grzyby oczyścić, pokroić na niezbyt duże kawałki i udusić na niewielkiej ilości oleju. Przyprawić do smaku solą, pieprzem, majerankiem i ziołami prowansalskimi, dokładnie wymieszać i nieco przestudzić. Mięso rozbić i przyprawić solą. i pieprzem. Z jaja, mleka i mąki przygotować gęste ciasto naleśnikowe (dodać tyle mąki żeby ciasto miało konsystencję gęstej śmietany). Można lekko posolić. Na środek każdego fileta kłaść porcję grzybów. Całość składać na pół dokładnie dociskając brzegi i panierować w przygotowanym cieście. Kłaść na rozgrzany tłuszcz i smażyć z obu stron na złoty kolor.