Pierś kurczaka Tatsua Age (Japonia)

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Przygotować marynatę z podanych składników, marynować w niej kurczaka 10-15 minut...

Pierś kurczaka Tatsua Age (Japonia)

Składniki:

Pierś kurczaka Tatsua Age (Japonia)

 

  • Marynata:
  • 125 ml Japońskiego Sosu Sojowego Blue Dragon
  • 60 ml Sosu Mirin Blue
  • szczypta soli
  • szczypta bazylii

 

  • pierś z kurczaka pokrojona w paski o szerokości 1/2 cm
  • plaster drobno pociętego Sushi Nori Blue Dragon
  • 1/2 szklanki mąki kukurydzianej

Sposób przygotowania:

Pierś kurczaka Tatsua Age (Japonia)
Przygotować marynatę z podanych składników, marynować w niej kurczaka 10-15 minut. Pocięte Sushi Nori wymieszać z mąką i obtoczyć w tej panierce paski kurczaka. Wrzucać na gorący olej paski kurczaka i smażyć na złoty kolor.

Podajemy ułożone w wachlarz wraz z ryżem przybrane dymką i cytryną.