katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Pierś kurczaka w mlecznej marynacie i w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Bardzo smaczne i kruche mięsko dobre jako dodatek do obiadu i na kanapkę. Dobre też jako przegryzka z ulubionym sosem czy surówką.

Pierś kurczaka w mlecznej marynacie i w panierce

Składniki:

Pierś kurczaka w mlecznej marynacie i w panierce

 

Sposób przygotowania:

Pierś kurczaka w mlecznej marynacie i w panierce
Mięso myjemy,osuszamy i przekrawamy na dwa płaty. Każdy płat lekko rozbijamy i dość mocno oprószamy pieprzem i solą.

Czosnek miażdżymy i dodajemy do mleka, mieszamy. Wrzucamy przygotowane mięso,obtaczamy i wstawiamy na noc do lodówki.

Przygotowane mięso panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażymy na rumiano.