Sposób przygotowania:
Kurczak w paluszkach
Czosnek obrać i drobno posiekać (przecinęłam przez praskę). Wymieszać z maślanką, miodem i olejem. Doprawić solą i pieprzem. Do marynaty włożyć umyte i osuszone pałeczki kurczaka (lub pokrojoną na paseczki pierś z kurczaka) i zostawić na noc w lodówce. Następnego dnia wyjąć kurczaka na durszlak, pozwolić aby nadmiar maślanki spłynął z niego. W międzyczasie włożyć do woreczka paluszki, woreczek zamknąć a paluszki potraktować wałkiem do ciasta. Wałkować aż paluszki zamienią się w dość drobny proszek. Ale nie całkiem drobny, bo coś musi czasem chrupać! Paluszki (a raczej to co z nich zostało) wymieszać z łyżką przyprawy do drobiu w miseczce. Mięsko dokładnie obtoczyć w uzyskanej panierce i ułożyć na blasze na papierze do pieczenia (podlałam lekko olejem, piekłam w naczyniu żaroodpornym). Piec około 30 minut w temperaturze 220 st.C.