mz00ms

mz00ms

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 710]

Pierś kurczaka w mleku migdałowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bardzo wykwintny, delikatny smak

Pierś kurczaka w mleku migdałowym

Składniki:

Pierś kurczaka w mleku migdałowym

 

Sposób przygotowania:

Pierś kurczaka w mleku migdałowym
Migdały drobno posiekać, wlewać po troszku wodę i mieszać mikserem aż do chwili jak płyn będzie mlecznobiały. Mleczko przecedzić przez gęste sito. W garnku zagotować wodę, osolić, włożyć kurczaka i zagotować. Wyjąć z wody, pokroić na małe kawałki. Mięso włożyć do mleczka migdałowego, dodać masło i mąkę ryżową. Zagotować, gotować na małym ogniu przez 20minut. Wymieszać z cukrem i podawać.