Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pierś kurczaka w sosie pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
  • KALORIE: 250
         
ocena: 4/5 głosów: 3

bardzo smaczny sos z pieczarkami

Pierś kurczaka w sosie pieczarkowym Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierś kurczaka w sosie pieczarkowym

 

Sposób przygotowania:

Pierś kurczaka w sosie pieczarkowym
Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plasterki, a cebulę w kostke. Na patelni rozpuszczamy margarynę i przesmażamy cebulę oraz pieczarki. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka, gdy już jest miękka to dolewamy śmietankę, doprawiamy całość do smaku i przesmażamy chwilę by sos zgęstniał. Podajemy z ziemniakami.
Pierś kurczaka w sosie pieczarkowym
Etap 1 pieczarki smazymy razem z cebula.
Pierś kurczaka w sosie pieczarkowym
Etap 2 do przesmazonych grzybow dodajemy mieso