natalka1107@o2.pl

natalka1107@o2.pl

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 176]

Pierś kurczaka w zalewie.

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pomysł na coś dobrego i smacznego.

Pierś kurczaka w zalewie.

Składniki:

Pierś kurczaka w zalewie.

 

  • 1,5 kg. piersi z kurczaka

 

 

Sposób przygotowania:

Pierś kurczaka w zalewie.
Pokroić cebule w talarki. Resztę składników z zalewy włożyć do garnka (wraz z pokrojoną cebulą) i gotować na małym ogniu 15 minut.
Piersi z kurczaka pokroić w wąskie plastry. Rozbić lekko i otoczyć w jajku oraz w buce tartej. Piersi usmażyć i gorące prosto z patelni wkładać do ostudzonej zalewy. Odstawić do lodówki. Piersi z kurczaka gotowe są do spożycia po trzech dniach.