ewelina.mn

ewelina.mn

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 663]

Pierś kurczaka z czerwoną cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Doskonały pomysł na danie z grilla. Pewna odmiana od tradycyjnych kiełbasek. Zdrowo i smacznie.

Pierś kurczaka z czerwoną cebulą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś kurczaka z czerwoną cebulą

 

Sposób przygotowania:

Pierś kurczaka z czerwoną cebulą
Mięso myjemy, kroimy na kawałki (porcje). Każdy kawałek solimy, układamy na folii. Pieczarki, paprykę i cebulę obieramy, kroimy na kawałki. Każdy kawałek mięsa posypujemy tymiankiem a następnie układamy na nim kawałki warzyw. Folię zawijamy i tak przygotowane mięso pieczemy na grillu. Mięso wychodzi lekko słodkawe w smaku (to dzięki cebuli). Pycha, polecam.
Pierś kurczaka z czerwoną cebulą
Pamiętajmy o dokładnym myciu mięsa przed jego użyciem.
Pierś kurczaka z czerwoną cebulą
Kurczaka solimy i oprószamy tymiankiem, ukłądamy na folii.
Pierś kurczaka z czerwoną cebulą
Cebula nada mięsu słodkawy smak - czym jej więcej użyjemy tym słodsze będzie mięso.
Pierś kurczaka z czerwoną cebulą
Folię zawijamy i pieczemy na grillu albo w piekarniku w domu.