Sposób przygotowania:
Pierś kurczaka z jarzynką
Mięso lekko zbijamy,skrapiamy sokiem z cytryny i sosem sojowym.Wstawiamy na 4 godziny do lodówki.Brokuły dzielimy na różyczki, marchewki kroimy na plasterki grubości 8 mm.Obieramy czosnek, kroimy go w plasterki i podsmażamy na brązowo na oliwie-ale nie przypalamy.Wyjmujemy czosnek i możemy go wyrzucić. Teraz na ten tłuszcz wkładamy filety z kurczaka i smażymy je po 8 minut z każdej strony na ładny złoty kolor. Wyjmujemy mięso.Teraz na patelnie wkładamy wszystkie warzywa i doprawiamy je ziołami oraz sola i pieprzem.Mieszamy i smażymy je jakieś 4 minuty.Wkładamy do nich z powrotem mięso.Wlewamy 50ml wrzątku.Przykrywamy i dusimy 10 minut na małym ogniu póki mięsko nie będzie miękkie.Na sam koniec posypujemy startym serem żółtym.Podajemy z ryżem na sypko ale równie dobrze smakuje z kaszką kuskus czy makaronem.Polecam.Smacznego!