Sposób przygotowania:
Pierś na zimno w aromatycznej marynacie
Do miski przelać sos teriayki,dodać olej. Z mandarynki zetrzeć skórkę oraz wycisnąć sok. Dodać do miski. Na koniec dodać przyprawy i dokładnie wymieszać. Mięso umyć, osuszyć i oczyścić z brzydkich elementów. Mięso przełożyć do miski z marynatą i wmasować ją w pierś. Przełożyć wszystko do naczynia próżniowego,odessać powietrze i odstawić do lodówki na 30 godzin. Po wskazanym czasie wyjąć mięso z marynaty i za pomocą mocnej nici bawełnianej nadać pierś ładny kształt. Piekarnik rozgrzać do 180 st. Na patelni rozgrzać smalec i obsmażyć z obu stron na ładny rumiany kolor. Zdjąć z paleni i włożyć każdą pierś osobno do foli do pieczenia mięsa. Paczuszki przełożyć na brytfankę i wlać 1 szklankę wody. Wstawić do piekarnika i piec 30 minut. Wyjąć z piekarnika i pozostawić do wystygnięcia. Smacznego!