lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Pierś w marynacie z rosołu z kury

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Pyszna pierś wyszła taka zapiekana bez panierki

Pierś w marynacie z rosołu z kury Więcej zdjęć (2)

Składniki:

Pierś w marynacie z rosołu z kury

 

  • Pierś z kurczaka jedna połówka

 

 

  • rosołek drobiowy 1 kostka

 

 

  • pomidory krojone z czosnkiem Dawtona 1 puszka

 

  • sałatka z pory i białej kapusty 150 gram

Sposób przygotowania:

Pierś w marynacie z rosołu z kury
Pierś umyłam. Kostkę rosołową drobiową rozkruszyłam do miseczki dodałam oliwę z oliwek i rozmieszałam do rozpuszczenia. Wymoczyłam w tej marynacie pierś i na patelnie usmażyłam z obu stron na rumiany kolorek i poddusiłam pod pokrywką aby była soczysta w środku.

Pieczarki umyłam pokroiłam w grubsze plastry i na patelni podsmażyłam i dodałam puszkę pomidorów .Dusiłam to razem na samym końcu dodałam trochę soli Poczekałam aż odparuje woda i przełożyłam na talerz do tego pierś i sałatka
Pierś w marynacie z rosołu z kury
pieczarki zapiekałam i dusiłamz pomidorami z puszki