malgosia2661

malgosia2661

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 571]

Pierś w sosie kurkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Takie danie można podawać z chlebem lub też zjeść samo. W zależności od indywidualnych preferencji smakowych.

Pierś w sosie kurkowym

Składniki:

Pierś w sosie kurkowym

 

Sposób przygotowania:

Pierś w sosie kurkowym
Kurki siekamy obgotowujemy 5 minut. Następnie smażymy na maśle 15 minut. Kurki pieprzymy i solimy. Pierś kroimy w kostkę smażymy na łyżce oleju 20 min, solimy. Łączymy kurczaka z kurkami i smażymy 15 min, pieprzymy, wlewamy śmietanę i chwilę dusimy. Należy pod koniec duszenia doprawić do smaku w razie potrzeby.