Sposób przygotowania:
Kotlety drobiowe z sosem kurkowym
Pierś z kurczaka kroimy na plastry, oprószamy je solą i pieprzem, a następnie delikatnie zbijamy. Kotlety panierujemy w jajku i bułce wymieszanej z mąką i smażymy na rozgrzanym tłuszczu.
Kurki oczyszczamy, większe kroimy. Cebulkę siekamy. Na patelni rozgrzewamy masło i podduszamy na nim cebulkę, następnie dodajemy kurki i przyprawy. Kurki dusimy pod przykryciem około 20 minut. Następnie odparowujemy nadmiar soku, dodajemy koperek, później śmietanę i doprawiamy sos do smaku solą i pieprzem.
Wcześniej usmażone kotlety podajemy z sosem kurkowym.
Kurki oczyszczamy, większe kroimy. Cebulkę siekamy. Na patelni rozgrzewamy masło i podduszamy na nim cebulkę, następnie dodajemy kurki i przyprawy. Kurki dusimy pod przykryciem około 20 minut. Następnie odparowujemy nadmiar soku, dodajemy koperek, później śmietanę i doprawiamy sos do smaku solą i pieprzem.
Wcześniej usmażone kotlety podajemy z sosem kurkowym.