SUPERPRZEPIS

Pierś z indyka z szałwią i mozzarellą

  • 2
         
ocena: 4/5 głosów: 8
Pierś z indyka z szałwią i mozzarellą Więcej zdjęć (5)

Pierś z indyka nadziewana świeżymi listkami szałwii i mozzarellą w kulce. Pomysł na szybki w przygotowaniu obiad.

Składniki:

Pierś z indyka z szałwią i mozzarellą

 

  • 80 dkg piersi z indyka
  • 8 dużych liści szałwii
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 80 g mozzarelli w kulce
  • 3 łyżeczki przyprawy do mięs
  • olej do smażenia
  • 1 kostka mięsna

Sposób przygotowania:

Pierś z indyka z szałwią i mozzarellą
Pierś z indyka naciąć w środku, żeby otrzymać kieszonkę. Oprószyć ją w środku solą i pieprzem. Do środka włożyć umyte liście szałwii i pokrojoną w plastry mozzarellę. Brzegi mięsa spiąć wykałaczkami. Nadziane mięso położyć na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron przyprawą do mięs. Mięso z obu stron mocno zrumienić. Do mięsa wlać 2 szklanki wody, dodać kostkę mięsną. Dusić na średnim ogniu pod przykryciem ok. 30 minut. W połowie duszenia mięso odwrócić. Gotowe mięso podzielić na porcje.
Pierś z indyka z szałwią i mozzarellą
Mięso nacięte w środku oprószone solą i pieprzem.
Pierś z indyka z szałwią i mozzarellą
Liście szałwii i plastry mozzarelli włożone do mięsnej kieszonki.
Pierś z indyka z szałwią i mozzarellą
Nadziane mięso położone na rozgrzany na patelni olej i posypane przyprawą.
Pierś z indyka z szałwią i mozzarellą
Zrumienione mięso podlane dwiema szklankami wody.