Sposób przygotowania:
pierś z kieszonkami niespodziankami
kroimy w drobniutka kosteczke cebulę i podsmażamy na margarynie.Pieczarki kroimu w plasterki i wrzócamy na patelnie do cebuli dodajac do smaku pieprsz i wegette. trzymamy do wyparowania wody.
w nasmarowanych przyprawa do gyrosa piersiach po jednej stronie nacinamy lekkie kieszonki. Wkładamy do nich kawałek sera żóltego i dopełniamy farszem pieczarkowym. łaczymy wykałaczkami zeby sie nie rozpadly. kazda pierś owijamy folia i wrzócamy do wczesniej nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Trzymamy ok 20 min. Następni studzimy. takie wystudzone kotlety po usunięciu wykalaczek obtaczamy w jajku i bułce i smażymy na patelni.
Podawać wedlug uznania mi najlepiej smakuje z frytkami z piekarnika
w nasmarowanych przyprawa do gyrosa piersiach po jednej stronie nacinamy lekkie kieszonki. Wkładamy do nich kawałek sera żóltego i dopełniamy farszem pieczarkowym. łaczymy wykałaczkami zeby sie nie rozpadly. kazda pierś owijamy folia i wrzócamy do wczesniej nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Trzymamy ok 20 min. Następni studzimy. takie wystudzone kotlety po usunięciu wykalaczek obtaczamy w jajku i bułce i smażymy na patelni.
Podawać wedlug uznania mi najlepiej smakuje z frytkami z piekarnika
przysmak
Barbara Malafouris