Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pierś z kurczaka marynowana w occie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Pierś z kurczaka marynowana w occie balsamicznym.

Pierś z kurczaka marynowana w occie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka marynowana w occie

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • 2 łyżki octu balsamicznego
  • 2 łyżeczki soli czosnkowej
  • 1 łyżka przyprawy do indyka
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka ziół prowansalskich
  • 1 łyżeczka sosu sojowego

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka marynowana w occie
Do miseczki przelać ocet balsamiczny. Dodać do niego zioła, sos sojowy, sól czosnkową, przyprawę i olej. Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać. Mięso podzielić na mniejsze porcje i dokładnie wymieszać z marynatą. Marynata ma pokryć mięso w całości. Mięso w marynacie przykryć folią i odstawić do lodówki na 2-3 godziny. Zamarynowane mięso ułożyć w garnku do gotowania na parze, garnek przykryć. Mięso gotować na parze ok. 20 minut.
Pierś z kurczaka marynowana w occie
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszane.
Pierś z kurczaka marynowana w occie
Pierś z kurczaka podzielona na mniejsze porcje.
Pierś z kurczaka marynowana w occie
Podzielone na porcje mięso dokładnie pokryte marynatą.
Pierś z kurczaka marynowana w occie
Zamarynowane mięso ułożone w garnku do gotowania na parze.