szalonamonia

szalonamonia

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 843]

pierś z kurczaka nadziewana pesto

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

pierś z kurczaka nadziewana pesto z bazylii i czosnku zawijana w szynke parmeńską

pierś z kurczaka nadziewana pesto

Składniki:

pierś z kurczaka nadziewana pesto

 

 

Sposób przygotowania:

pierś z kurczaka nadziewana pesto
Mięso umyć, osuszyć , z każdej piersi zrobić nacięcię. Orzeszki uprażyc na suchej patelni. Masło wymieszać razem z ziołami prowansalskimi. Orzeszki zmiksować z posiekaną bazylią obranym czosnkiem i solą. Dodać parmezan, masło z ziołami i pieprz. Utworzone nadzienie nakładać do kieszonek w mięsie. Mięso owinąć szynką i smażyć na gorącej oliwie z każdej strony po kilka minut. Cebulę obrać i pokroić, na drugiej patelni zeszklić ją z ząbkiem czosnku. Dodać obrane i sparzone pomidory pokrojone na połówki. Smażyć mieszajć kilka minut. Doprawić solą i pieprzem. Podawać z kurczakiem.