Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Pierś z kurczaka w jarzynach

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Podawać z ryżem na sypko i sałatą.

Pierś z kurczaka w jarzynach

Składniki:

Pierś z kurczaka w jarzynach

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka (30dag)
  • 1 marchew (10 dag),
  • 1/2 pietruszki, (5dag)
  • 1/8 selera (15dag),
  • 1/4 łyżeczki pieprzu mielonego,
  • 2 łyżki usiekanego koperku,
  • 1/2 kostki rosołowej drobiowej Knorra,
  • 1 łyżeczka mąki,
  • 1 łyżeczka masła,
  • 1 1/2 szklanki wody.

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka w jarzynach
Pierś przekroić na pół. Jarzyny obrać i utrzeć na tarce jarzynowej / grube oczka/. Mięso i jarzyny zalać wodą. Dodać kostkę rosołową. Gotować 30 minut. Wsypać koperek i pieprz. Dodać masło. Oprószyć mąką. Zagotować.