Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka według Edzi
Piersi dzielimy na pojedyncze i dokładnie myjemy pod bieżącą wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem. W każdym kawałku ostrym nożem robimy w środku "tunel". 1,5 cebuli kroimy w piórka, szklimy na oliwie i dodajemy oczyszczone i pokrojone pieczarki. Całość przyprawiamy solą i pieprzem, dusimy ok 20 minut. Gotowe pieczarki z cebulką wkładamy do malaksera i szatkujemy na miazgę. Dodajemy starty na grubych oczkach ser żółty i mieszamy na masę, którą nadziewamy "tunele" w piersiach. Mięsko przyprawiamy solą, pieprzem i obficie papryką ( jak ktoś woli może być przyprawa do kurczaka). Obsmażamy na rozgrzanej oliwie z obu stron na złoty kolor. W brytfannie rozgrzewamy oliwę i przesmażamy cebulę. po ok 3 min szklenia cebuli dodajemy posiekany czosnek i imbir. Dusimy ok 5-8 min, doprawiamy solą i pieprzem, zalewamy śmietanką, dusimy ok 2 min, żeby smaki się połączyły. Do brytfanny wkładamy obsmażone mięso i całość dusimy ok 15-20 min ( w zależności od grubości mięska). Podajemy z sosem przekrojone na pół, żeby było widać nadzienie.