Beatris

Beatris

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2198]

Pierś z kurczaka z mozzarellą i pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Piersi z kurczaka nadziane marynowanymi pieczarkami, cebulą i serem mozzarella w kulce. Szybkie w przygotowaniu i bardzo smaczne.

Pierś z kurczaka z mozzarellą i pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pierś z kurczaka z mozzarellą i pieczarkami

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka
  • sól do smaku
  • pieprz do smaku
  • 1/4 cebuli
  • 60 g sera mozzarella w kulce
  • 4 marynowane pieczarki
  • 2 łyżeczki przyprawy do kurczaka
  • 1 szklanka wody
  • 1 kostka bulionu grzybowego
  • olej do smażenia

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z mozzarellą i pieczarkami
Każdą pierś z kurczaka naciąć w środku, aby otrzymać kieszonki. Oprószyć je w środku solą i pieprzem. Do środka każdej mięsnej kieszonki włożyć po trochu pokrojonej w piórka cebuli, pokrojony w plastry ser i po 2 przekrojone na pół pieczarki. Brzegi mięsa spiąć wykałaczkami. Mięso kłaść na rozgrzany na patelni olej, posypać z obu stron przyprawą do kurczaka. Mięso z obu stron mocno zrumienić. Do zrumienionego mięsa dodać kostkę grzybową, wlać wodę. Dusić na średnim ogniu pod przykryciem po 10 minut z obu stron. Gotowe mięso podzielić na porcje.
Pierś z kurczaka z mozzarellą i pieczarkami
Mięso nacięte w środku oprószone solą i pieprzem.
Pierś z kurczaka z mozzarellą i pieczarkami
Mięsne kieszonki nadziane mozzarellą cebulą i marynowanymi pieczarkami.
Pierś z kurczaka z mozzarellą i pieczarkami
Nadziane mięso położone na rozgrzany olej i posypane przyprawą do kurczaka.
Pierś z kurczaka z mozzarellą i pieczarkami
Kostka grzybowa i woda dodane do zrumienionego mięsa.