OktawiaG

OktawiaG

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Kurczak z pieczarkami w szpinakowym biszkopcie

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Ciasto na obiad? oczywiście, wytrawny biszkopt z z liśćmi szpinaku nadziewany kurczakiem i pieczarkami.

Kurczak z pieczarkami w szpinakowym biszkopcie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Kurczak z pieczarkami w szpinakowym biszkopcie

 

  • pojedynczy filet z kurczaka
  • 300 g pieczarek
  • rozmaryn, tymianek, oregano, czosnek granulowany,
  • sól
  • olej
  • 3-4 plastry sera

 

Sposób przygotowania:

Kurczak z pieczarkami w szpinakowym biszkopcie
Białka ubić na sztywno. Dodać żółtka, zmiksować. Dodać sól. Zmniejszyć obroty miksera i wsypać obie mąki.
Dodać liście szpinaku i wymieszać delikatnie. Przełożyć do formy i piec w 180*C przez ok 15 min. 

Mięso oczyścić i pokroić w kostkę. Przyprawić.

Podsmażyć na rozgrzanym oleju. Pieczarki obrać, pokroić na półplasterki. Dodać do mięsa i usmażyć.

Na upieczony biszkopt ułożyć ser. A na to wyłożyć pieczarki z kurczakiem. Zawinąć ciasto. 

A całość zawinąć w folię aluminiową i włożyć do nagrzanego do 180*C piekarnika na ok 15 min.

Gotowe pokroić w plastry. Można podawać z sosem. 
Kurczak z pieczarkami w szpinakowym biszkopcie
podsmażamy kurczaka i dodajemy pieczarki smazymy wszystkko razem
Kurczak z pieczarkami w szpinakowym biszkopcie
robimy biszkopt, mieszamy go z liscmi szpinaku
Kurczak z pieczarkami w szpinakowym biszkopcie
na upieczony biszkopt wykladamy farsz i zwijamy
Kurczak z pieczarkami w szpinakowym biszkopcie
przygotowany rulon owijamy folia aluminiowa i pieczemy 15 min