Papaja

Papaja

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 382]

Pierś z kurczaka z patelni

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

robi się szybko i jest soczyste

Pierś z kurczaka z patelni

Składniki:

Pierś z kurczaka z patelni

 

  • 1 podwójna pierś z kurczaka pokrojona w kostkę
  • 1 średnia cebula drobno posiekana
  • 15 dag pieczarek oczyszczonych i posiekanych
  • 1 ząbek czosnku obrany i posiekany
  • sól
  • pieprz
  • sproszkowana papryka
  • przyprawa do mięs ja dałam Delikat
  • olej

Sposób przygotowania:

Pierś z kurczaka z patelni
Mięso wkładamy do miseczki, dodajemy przyprawy i odrobinę oleju, wszystko dokładnie mieszamy. Odstawić na 15 minut. Rozgrzewamy olej na patelni, wkładamy mięsko lekko podsmażamy, wkładamy pozostałe składniki. Podsmażyć, podlać 1/2 szkl. wody i poddusić na małym ogniu. Doprawić do smaku wedle upodabnia.