Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka z resztkowym nadzieniem
Mięso podzielić na 4 porcje. Pulpeciki (np. takie, które pozostały z obiadu) rozdrobnić. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać do pulpecików. Roszponkę umyć, osuszyć, lekko posiekać, dodać do mięsa z serem. Dodać też posiekany czosnek. Wszystko dokładnie wymieszać. Każdą porcję mięsa rozbić tłuczkiem, oprószyć solą i pieprzem, posmarować musztardą. Na każdym kawałku mięsa rozłożyć po trochu przygotowanego nadzienia. Złożyć na pół, brzegi zabezpieczyć wykałaczkami. Jajko rozbełtać, wymieszać z mlekiem. Nadziane mięso obtaczać w mące, zamaczać w jajku, a następnie obtaczać w bułce tartej. Kłaść na rozgrzany olej. Smażyć na rumiano z obu stron.