Sposób przygotowania:
Pierś z kurczaka zapiekana z mozarellą
Kurczaka umyć i pokroić. Grube kawałki piersi najlepiej przepołowić żeby lepiej się zgrillowały. Mieszamy paprykę, rozmaryn, chili wraz z oliwą z oliwek (nie dodajemy soli!) i nacierani nimi kurczaka. Wrzucamy kurczaka na grill i smażymy. Smażymy kurczaka z każdej strony jednak nie musimy się martwić czy w środku jest on dokładnie wysmażony gdyż później będziemy zapiekać go w piecu. W tym czasie przygotowujemy sos z 1 łyżką tymianku oraz mozarellą. Kurczaka ściągamy z grilla i wkładamy go do naczynia żaroodpornego i zalewamy go przygotowanym uprzednio sosem, tak aby sos pokrył dokładnie kurczaka. Wierzch posypujemy połówkami oliwek oraz posypujemy 2 łyżkami pozostawionego wcześniej tymianku. Całość wkładamy do nagrzanego do 220 stopni piekarnika i pieczemy przez 45 minut. Podawać może np. z makaronem penne. Bon appetit!