Mysiunia

Mysiunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1806]

Pierś z pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

smaczne roladki z pieczarkami

Pierś z pieczarkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Pierś z pieczarkami

 

Sposób przygotowania:

Pierś z pieczarkami
Piersi z kurczaka dzielimy na połowe, a następnie bardzo dokładnie (przez folie) rozbijamy na cienkie płaty i doprawiamy solą i pieprzem.

Umyte pieczarki ścieramy na grubych oczkach, a następnie chwilkę przesmażamy na maśle.

Usmażone pieczarki układamy na całej powierzchni mięsa. Następnie piersi zwijamy ścisle w roladki i spinamy wykałaczkami.

Roladki tradycyjnie panierujemy w jajku i bułce - smażymy na rumiano po obu stronach
Pierś z pieczarkami
pierś dobrze rozbijamy by poiźniej łatwiej było zwinąć
Pierś z pieczarkami
pieczarki układamy na miesie jeszcze gorące, mozna