Sposób przygotowania:
Pierś z pieczarkami
Piersi z kurczaka dzielimy na połowe, a następnie bardzo dokładnie (przez folie) rozbijamy na cienkie płaty i doprawiamy solą i pieprzem.
Umyte pieczarki ścieramy na grubych oczkach, a następnie chwilkę przesmażamy na maśle.
Usmażone pieczarki układamy na całej powierzchni mięsa. Następnie piersi zwijamy ścisle w roladki i spinamy wykałaczkami.
Roladki tradycyjnie panierujemy w jajku i bułce - smażymy na rumiano po obu stronach
Umyte pieczarki ścieramy na grubych oczkach, a następnie chwilkę przesmażamy na maśle.
Usmażone pieczarki układamy na całej powierzchni mięsa. Następnie piersi zwijamy ścisle w roladki i spinamy wykałaczkami.
Roladki tradycyjnie panierujemy w jajku i bułce - smażymy na rumiano po obu stronach